Hagibor

Investice do nemovitosti se nemusí vždy vyplatit

Máte k dispozici větší finanční obnos a uvažujete, že ho investujete do nemovitosti, ale stále si nejste jisti, jestli je taková investice pro vás tím nejlepším řešením? Ano, je pravda, že investice do bytů, domů či nebytových prostor vám může přinést velké zhodnocení. Jenže i v tomto případě je tu velké „ALE“, které je nutné zohlednit.
 
Pokud patříte mezi ty šťastnější, kteří mají peníze, které nechtějí nechat ležet ladem na běžných účtech, pak je rozhodně investujte. Nenechte se však zlákat vidinou vysokých měsíčních příjmů z pronájmu a investici do nemovitosti důkladně zvažte. 
 

Lukrativní lokalita především

Ač se to zdá jako ohraná písnička, je atraktivnost lokality opravdu velmi důležitá. Prvotní náklad u koupě bytu na okraji města s minimální okolní občanskou vybaveností je sice velmi nízký a lákavý, ovšem i jeho zhodnocení může být velmi nízké či nulové. Stejně jako pořizovací cena nemovitosti totiž bude nízký i případný nájem, pokud tedy nějakého nájemce vůbec seženete.
Vsadíte-li však na lukrativní lokalitu v centru města s dobrou dopravní dostupností, pak máte mnohem větší pravděpodobnost, že výše měsíčního nájmu pro vás bude velmi příjemným pravidelným přilepšením.
 

Investice do starého domu či novostavby

Při koupi nemovitosti máte dvě možnosti. Buď si můžete pořídit novostavbu, nebo starší dům či byt, který opravíte dle vašich představ. Obě tyto varianty s sebou přináší pro a proti. Ať už se rozhodujete pro investici do starého domu či novostavby, tak se rozhodně nebojte na pomoc přizvat odborníky, kteří objektivně zhodnotí stav nemovitosti, její klady i zápory. Díky nim si pak můžete ušetřit mnoho starostí do budoucna.
 

Peníze neztrácí hodnotu

Jednou z nesporných výhod investice do nemovitosti je, že vaše peníze budou chráněné před inflací. Peníze na běžném účtu totiž ztrácí svou hodnotu. Tomu můžete samozřejmě předejít uložením peněz na spořicí účet, ovšem ani tento finanční produkt není velmi výnosný a pro zhodnocení peněz vhodný.
Investujete-li do nemovitosti z vlastních zdrojů, potom je návratnost investice mnohem rychlejší, než kdybyste nemovitost financovali hypotékou. Ale i to je jedna z možnosti, jak investovat do nemovitosti. Po splacení úvěru vám zůstane dům či byt, který oceníte například ve stáří nebo jako vhodné zajištění pro vaše děti.
 

Doporučujeme: novostavby Prahadeveloperské projekty Prahamezonetový byt Prahapůdní byty Prahabyt s terasou Prahaloftový byt Praha - byty bez realitky - byt s předzahrádkou Praha - pronájem bytu praha

Copyright © 2024

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328.

0.007 sec