Hagibor

Zrekonstruované půdní byty ve starých činžovních domech

Půdní či mezonetové byty jsou snem mnohých. Jenže bydlení v podkroví s sebou nepřináší jen neodolatelný výhled do okolí, netypické dispoziční členění a krásné prosvětlení bytu. Půdní byty skýtají i mnohá úskalí, která se z počáteční euforie mnohdy stávají nevyřešitelným problémem.

Půdní byty mají své kouzlo

Ano, bydlení v podkroví má své obrovské kouzlo, které nadchne na první pohled každého. Skosené stropy a úžasný výhled na město je často až dech beroucí. Nemluvě o tom, že v noci můžete usínat pod oblohou plnou hvězd a ráno se probouzet za svitu slunce.

Půdní byty představují idylické místo pro bydlení, které ocení především všechny romantické duše. Navíc okny do bytu krásně prostupuje přirozené světlo, které prosvětluje všechny místnosti.

Díky skosenému stropu si lze také skvěle vyhrát se zařízením interiéru. Fantazii se v půdních bytech meze nekladou. A z praktického hlediska mnozí jistě ocení úsporu elektřiny v zimním období.  Díky tomu, že teplo stoupá vzhůru, se byt velmi rychle vyhřeje.

Atypické byty v lukrativních lokalitách

Mezi další pozitivum půdních bytů patří lukrativní lokality. Tyto atypické byty jsou často rekonstruovány z půdních prostorů staré zástavby. Ovšem právě tyto starší objekty jsou v Praze situovány v atraktivních lokalitách, jako je například Bubeneč, Libeň nebo Žižkov, což se ovšem odvíjí i na ceně. Ta se u podkrovních bytů v Praze pohybuje od 3 milionů výše.

Na druhou stranou je však nutné podotknout, že i přesto, že jsou půdní byty rekonstruovány ve starých činžovních domech, nyní splňují vše pro moderní bydlení. Navíc v nabídce se mnohdy nachází také velmi luxusní prostorné byty.

Nevýhody bydlení v podkroví

Bohužel však půdní byty nepředstavují jen kouzelnou atmosféru samotného bytu i lokality. Mnohdy s sebou bydlení v podkroví přináší i řadu nevýhod.

Ač se u zařizování interiéru meze nekladou, připravte se na to, že nábytek vhodný do podkroví v běžných obchodech najdete mnohem obtíženěji. Proto je nejvhodnějším řešením nábytek na míru, který se ovšem může prodražit.

V zimě sice půdní byt snadno vyhřejete, ovšem v létě ho horko těžko vyvětráte.  I tato nevýhoda má však elegantní řešení, tentokrát v podobě klimatizace.

Nové modernizované půdní byty

Při výběru podkrovního bytu se zaměřte i na praktické věci, jako je střecha a schody. Nutné je zkontrolovat aktuální stav střechy a rozhodně není dobré podceňovat absenci výtahu, kterou pocítíte nejen při stěhování.

Na druhou stranu nové rekonstruované půdní byty v pražských činžovních domech jsou dnes modernizované, a tak nejsou výjimkou domy, kde nový výtah je samozřejmostí a výměna střešního pláště taktéž.

 

Svůj podkrovní byt si můžete vybrat třeba zde

Doporučujeme: novostavby Prahadeveloperské projekty Prahamezonetový byt Prahapůdní byty Prahabyt s terasou Prahaloftový byt Praha - byty bez realitky - byt s předzahrádkou Praha - pronájem bytu praha

Copyright © 2024

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328.

0.005 sec